SAARINEN_SAULI_7068MV_P.jpg

Kapellimestari

Sauli Saarinen aloitti Puhallinorkesteri Apollon kapellimestarina kevätkaudella 2018.

Hän on opiskellut musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa Petri Komulaisen luokalla syyskuusta 2016. Musiikin kandidaatiksi hän valmistui toukokuussa 2019 erinomaisin arvosanoin.

Sauli on osallistunut useille kapellimestarikursseille, joissa häntä ovat opettaneet mm. Jorma Panula, David Zinman, Hannu Lintu, Osmo Vänskä, Johannes Schlaefli, Leonid Korchmar, Jukka-Pekka Saraste, Atso Almila, Nils Schweckendiek, Markus Lehtinen, Arturo Alvarado, Jukka Iisakkila, Petri Sakari, Toomas Kapten, Johannes Gustavsson, Morten Wensberg, Paul Niemisto ja David Claudio.

Sauli on työskennellyt trumpetistina lukuisissa suomalaisissa orkestereissa niin jazz- kuin klassisen musiikin puolella. Vuosina 2012-2014 Hän työskenteli trumpettisektion äänenjohtajana ensin Vaasan kaupunginorkesterissa ja sitten Pori Sinfoniettassa. Saarinen työskentelee tällä hetkellä Kaartin Soittokunnassa trumpettisektion varaäänenjohtajana. Hän soittaa lead-trumpettia Kaartin Combossa, joka on tunnettu esiintymisistään tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Sauli on Suomen Trumpettikillan hallituksen jäsen vuonna 2019.